057A7450

Vernieuwing van begraafplaatsen en padenstructuren

2 mei 2024

Begraafplaatsen zijn plaatsen van rust en reflectie, waar de herinnering aan geliefden wordt geëerd en waar de geschiedenis zich stilletjes ontvouwt tussen de oude en nieuwe monumenten. Bij VDBH begrijpen we het belang van deze ruimtes en zien we de herinrichting van begraafplaatsen als een mogelijkheid om respect en sereniteit te verenigen met innovatieve landschapsontwerp.

Respectvolle innovatie in begraafplaatsen

De uitdaging van het herontwerpen van begraafplaatsen ligt in het behouden van de plechtige atmosfeer terwijl de functionaliteit wordt verbeterd. VDBH benadert dit met een mix van traditionele waarden en moderne technieken:

 • Behoud van historie: Elk ontwerp begint met een diep respect voor de bestaande culturele en historische waarden van de begraafplaats. We streven ernaar om de essentie van de locatie te bewaren en tegelijkertijd te verrijken;
 • Duurzame materialen: Het gebruik van duurzame en onderhoudsarme materialen staat voorop, zodat de begraafplaats zijn schoonheid behoudt zonder intensief onderhoud;
 • Natuurlijke integratie: Door het planten van inheemse flora bevorderen we de biodiversiteit en creëren we een rustige, natuurlijke sfeer die troost biedt aan bezoekers.

Innovatieve padenstructuren

Een goed ontworpen padenstructuur is essentieel voor de toegankelijkheid en de algehele ervaring op een begraafplaats. VDBH zet zich in voor:

 • Toegankelijkheid voor iedereen: Onze paden zijn ontworpen om toegankelijk te zijn voor iedereen, inclusief mensen met een beperking. Brede, goed verharde paden garanderen een veilige toegang tot alle delen van de begraafplaats;
 • Verschillende paden: De paden leiden bezoekers intuïtief door de ruimte, waarbij ze zowel directe routes bieden voor specifieke bezoeken en paden voor reflectie en herinnering;
 • Esthetische en functionele materialen: We kiezen materialen die zowel esthetisch aantrekkelijk zijn als functioneel duurzaam, zoals gerecycled beton of natuursteen, die harmonieus opgaan in het landschap.

Slotoverwegingen

VDBH streeft naar een zorgvuldige balans tussen innovatie en respect voor het bestaande in elke herinrichting van een begraafplaats. Ons doel is om serene, onderhoudsvriendelijke en toegankelijke begraafplaatsen te creëren die een waardige rustplaats bieden en een bron van troost zijn voor de gemeenschap.

Als u op zoek bent naar een partner die niet alleen de esthetiek en functionaliteit van uw buitenruimte begrijpt, maar deze ook met respect en zorg kan transformeren, neem dan contact op met VDBH. Ontdek hoe we innovatie kunnen brengen in de rustige hoeken van begraafplaatsen en padenstructuren, waarbij we zorgen voor een duurzame en respectvolle benadering voor de eeuwigheid.

Daarom VDBH

Wij hebben álles in huis om ons thuis te voelen op elk terrein. Van een paar vierkante meter tot een terrein van hectares groot.

 • Ruim 90 vaste medewerkers
 • Eén aanspreekpunt
 • Ruim 30 jaar ervaring en kennis
 • Kwaliteitsgarantie door certificering
 • Brede inzetbaarheid
home-text-image