Van oorsprong is de historische tuin aan de Maliebaan in Utrecht onder architectuur aangelegd. Na een analyse van het ontwerp zijn er door Vollmer & Partners diverse uitgangspunten voor het nieuwe ontwerp gekozen, waarbij er een moderne touch aan toegevoegd is.

Begin 2019 heeft VDBH de opdracht gekregen om de aanleg te verzorgen. Voorafgaand aan het grondwerk is het terrein opgeschoond en zijn de bestaande, volwassen bomen in gesnoeid met behoud van de habitus. Achtereenvolgend is het grondwerk uitgevoerd, waarbij kabels zijn getrokken voor onder andere de verlichting en leidingenwerk is aangelegd voor beregening.

Daarbij zijn de verhoogde gazons en trappartijen aangebracht. Ook is er een padenstructuur van halfverharding gerealiseerd en heeft VDBH gezorgd voor de beplanting. De tuin is voorzien van een eikenhouten tuinkamer, waarvoor VDBH de tuinmeubelen heeft mogen leveren. De tuinafscheiding komt overeen met de stijlstructuur van de tuinkamer, namelijk met een lamellenuitstraling.

Na de realisatie van de tuin heeft VDBH de nazorg geleverd en is er compleet tuinonderhoud uitgevoerd.

Daarom VDBH

Wij hebben álles in huis om ons thuis te voelen op elk terrein. Van een paar vierkante meter tot een terrein van hectares groot.

  • Ruim 90 vaste medewerkers
  • Eén aanspreekpunt
  • Ruim 30 jaar ervaring en kennis
  • Kwaliteitsgarantie door certificering
  • Brede inzetbaarheid
home-text-image