Daktuin (2)

Dak- en gevelbegroeiing

Bij VDBH vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de vergroening van uw en onze buitenruimte. Naast vergroening hebben we tegenwoordig te maken met steeds extremere weersomstandigheden. Er wordt dan ook graag meegedacht om uw omgeving klimaatadaptief te maken. Een woning, kantoorpand of bijgebouw met een plat of hellend dak biedt kansen voor vergroening en buffering van water.

De hoogte in

In de grotere steden is vaak meer dan 50 procent van het oppervlak bebouwd wat zorgt voor de nodige problemen als wateroverlast en hittestress. Door gebruik te maken van dak- of gevelbegroeiing kan er alsnog oppervlakte benut worden om bij te dragen aan biodiversiteit en klimaatadaptie. In droge periodes voorkomt een groendak hoog oplopende temperaturen, soms wel tot meer dan 60 graden Celsius. In natte periodes kunnen deze daken meer dan 20 liter water per vierkante meter bufferen, wat zorgt voor retentie. Een ander voordeel is dat de verschillende planten, kruiden en grassen insecten aantrekken, wat zorgt voor meer biodiversiteit. Tot slot geven groendaken een mooie uitstraling en heeft groen een bewezen effect op de gezondheid van de mens.

Van plan tot onderhoud

Een extensief sedumdak of een intensief dak met vaste planten, heesters en bomen. Bij VDBH denken we graag mee vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke realisatie en het onderhoud. Zo zijn er verschillende systemen die toegepast kunnen worden, elk met hun eigen voordelen. Zijn er al zonnepanelen aangebracht op uw dak? De combinatie van een groendak met zonnepanelen zorgt voor een efficiëntere werking van de panelen en een hogere energieopbrengst. Bent u benieuwd naar wat VDBH voor u kan betekenen? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend advies!