In samenwerking met Spaansen uit het Noord-Hollandse Winkel werkt VDBH aan het Tuinklaar concept, waarbij de tuin van een nieuwbouwwoning aangelegd wordt in de laatste fase van de woningbouw. Zodra de nieuwe eigenaren van de woning de sleutel krijgen, kunnen de tuinstoelen direct worden neergezet.

Het eerste pilotproject van Spaansen Tuinklaar is gerealiseerd met 21 tuinen in Veenendaal, in de nieuwbouwwijk Eiland F. Bij de aankoop van de woning is een comfortabele en complete tuin inbegrepen. Ook is er de mogelijkheid een tuin op maat te laten ontwerpen. Doordat de bewoners keuze hebben uit een aantal verschillende ontwerpen, waarbij ook variatie mogelijk is met het materiaal, hoeft men niet bang te zijn dat de hele buurt na oplevering precies dezelfde tuin heeft. Bewoners zijn blij met de gerealiseerde tuinen.

,,Maar het allergrootste pluspunt is het gemak dat de tuin al klaar was op het moment dat we gingen verhuizen’’, zegt bewoonster Esther.

,,Het zou toch een rommeltje worden als de verhuizers eerst buiten door een laag zand hadden gemoeten en daarna met die schoenen naar binnen zouden lopen? Zonde van onze nieuwe houten vloer!” Omdat er meerdere tuinen tegelijk worden aangelegd is het voor VDBH mogelijk om efficiënt te werken. De aanvoer van materialen kan immers in een keer verzorgd worden. Voor de aanleg van de tuinen is het wel belangrijk om de juiste volgorde te hanteren en niet te vroeg te gaan aanplanten. De graszoden en planten hebben natuurlijk water nodig. Een taak die VDBH nog uitvoert voor de oplevering, maar wat daarna wordt overgedragen aan de bewoners. De intentie is er om jaarlijks meerdere soortelijke projecten in samenwerking te realiseren. Spaansen is als initiatiefnemer verantwoordelijk voor de verkoop en coördinatie rond Tuinklaar. VDBH verzorgt in opdracht van Spaansen het uitvoerende werk voor de tuinaanleg.

Daarom VDBH

Wij hebben álles in huis om ons thuis te voelen op elk terrein. Van een paar vierkante meter tot een terrein van hectares groot.

  • Ruim 90 vaste medewerkers
  • Eén aanspreekpunt
  • Ruim 30 jaar ervaring en kennis
  • Kwaliteitsgarantie door certificering
  • Brede inzetbaarheid
home-text-image