Boomverzorging website

Boomverzorging

Dat bomen van levensbelang zijn hoeven we niet uit te leggen. Wat we wel graag uitleggen is dat een boom verzorging nodig heeft - en hoe wij dat doen.

Waarom?

Of hij nu in je achtertuin staat, in de straat, het park of langs de weg: iedere boom heeft onderhoud nodig. Bomen zorgen voor zuurstof en verkoeling en verbeteren de structuur van de bodem. Maar zonder de juiste verzorging kunnen ze onveilige situaties creëren. Plakoksels, zwammen en andere afwijkingen of gebreken kunnen ervoor zorgen dat takken afbreken of bomen omvallen. Periodieke controle en onderhoud is daarom noodzakelijk. Dit zorgt voor een prettige en veilige leefomgeving.

Zorgplicht

Boomeigenaren zoals gemeentes of instellingen en bedrijven met bomen op hun terrein, hebben een zorgplicht voor die bomen. Dat betekent dat u verantwoordelijk bent voor het beheer van de bomen in uw gemeente of op uw terrein. VDBH kan u daarbij helpen.

Onze werkwijze

Een kleine berk, monumentale beuk of een laan vol met eiken: elke situatie is uniek en vraagt om een passende aanpak. Met behulp van een geografisch informatiesysteem (GIS) brengen we iedere boom in kaart. Op een digitale plattegrond registreren we per boom de gegevens en eventuele onderhoudsmaatregelen. Zo kunnen we gericht werken en hebben we vooraf een duidelijk overzicht van de werkzaamheden en kosten.

Kwaliteit

Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact, wederzijds vertrouwen en duidelijke afspraken. Onze boomverzorgers en -inspecteurs en werken voor een uitgebreide klantenkring; van particulieren en bedrijven tot zorginstellingen, (semi-)overheden en landgoedeigenaren. Ze hebben de kennis in huis om afwijkingen en gebreken te constateren en geven advies voor het beste onderhoud en beheer. Met een beheerplan van VDBH voldoet u dus niet alleen aan uw zorgplicht, maar bent u verzekerd van hoge kwaliteit boomverzorging!