220504-A-8516

VDBH brengt innovatie in de buitenruimte

20 februari 2024

In de steeds veranderende stadsgezichten en groene oases is herinrichting een krachtig instrument om de functionaliteit en esthetiek van parken en verhardingen te verbeteren. Bij VDBH zien we herinrichtingen als een kans om buitenruimtes te transformeren en in deze blog verkennen we de kunst en impact van herinrichtingen in parken en verhardingen.

Parken: Het vernieuwen van natuurlijke pracht

Een nieuwe visie ontwikkelen: Het hart van elke succesvolle herinrichting begint met een duidelijke visie. Bij VDBH werken we samen met gemeenten, stadsplanners en gemeenschappen om een nieuwe levensadem in parken te blazen. Onze landschapsarchitecten creëren ontwerpen die zowel de schoonheid van de natuur behouden als nieuwe mogelijkheden verkennen;

Ecosystemen verbeteren: Herinrichtingen bieden de gelegenheid om de ecologische waarde van parken te vergroten. Door de juiste planten te selecteren, biodiversiteit te bevorderen en duurzame praktijken te implementeren, zorgen we ervoor dat parken niet alleen mooi zijn, maar ook een gezond ecosysteem ondersteunen.

Verhardingen: Van functioneel naar inspirerend

Materialen met een verhaal: Verhardingen vormen de ruggengraat van buitenruimten. Bij herinrichtingen kijken we naar innovatieve materialen die niet alleen functioneel zijn maar ook een verhaal vertellen. Van gerecyclede bestrating tot natuurlijke steensoorten, elk materiaal draagt bij aan de algehele sfeer;

Toegankelijk en duurzaamheid:
Een heringerichte verharding moet niet alleen mooi zijn, maar ook toegankelijk en duurzaam. VDBH integreert slimme ontwerpoplossingen om ervoor te zorgen dat verhardingen voldoen aan moderne normen voor toegankelijkheid en milieuvriendelijkheid.

VDBH’s herinrichtingsfilosofie

Innovatie in evenwicht: Bij VDBH geloven we in het vinden van het evenwicht tussen innovatie en respect voor de bestaande omgeving. Onze herinrichtingsprojecten streven naar vooruitgang zonder de essentie van de plek te verliezen.

Daarom VDBH

Wij hebben álles in huis om ons thuis te voelen op elk terrein. Van een paar vierkante meter tot een terrein van hectares groot.

  • Ruim 90 vaste medewerkers
  • Eén aanspreekpunt
  • Ruim 30 jaar ervaring en kennis
  • Kwaliteitsgarantie door certificering
  • Brede inzetbaarheid
home-text-image