Referenties

Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht

Van oorsprong is de historische tuin aan de Maliebaan in Utrecht onder architectuur aangelegd. Na een analyse van het ontwerp zijn er door Vollmer & Partners diverse uitgangspunten voor het nieuwe ontwerp gekozen, waarbij er een moderne touch aan toegevoegd is.

Op 17 januari 2019 heeft v.d Bijl & Heierman b.v. de opdracht gekregen om de aanleg te verzorgen. Voorafgaand aan het grondwerk is het terrein opgeschoond en zijn de bestaande, volwassen bomen in gesnoeid met behoud van de habitus. Achtereenvolgend is het grondwerk uitgevoerd, waarbij kabels zijn getrokken voor onder andere de verlichting en leidingenwerk is aangelegd voor beregening. Op dit moment is v.d. Bijl & Heierman b.v. bezig met het aanbrengen van verhoogde gazons en trappartijen. Na afronding hiervan zal er halfverharding aangebracht worden evenals de beplanting. De tuin zal voorzien worden van een eikenhouten tuinkamer, waarvoor v.d. Bijl & Heierman b.v. tevens de tuinmeubelen zal leveren.  De tuinafscheiding komt overeen met de stijlstructuur van de tuinkamer, namelijk met een lamellenuitstraling.

Na realisatie van deze tuin zal v.d. Bijl & Heierman b.v. nazorg en compleet tuinonderhoud uitvoeren.

Over enkele weken zal er zal er meer informatie gepubliceerd worden over de voortgang van het werk.


In de afgelopen weken zijn de medewerkers van v.d. Bijl & Heierman bv. bezig geweest met de aanleg van de tuin aan de Maliebaan te Utrecht. Zo is het terrein opgeschoond, zijn bomen gesnoeid, is het grondwerk uitgevoerd en zijn verhoogde gazons en trappartijen aangebracht. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen! Wat rest is de levering van de tuinmeubelen. In de komende maanden zal v.d. Bijl & Heierman b.v. het complete tuinonderhoud gaan uitvoeren.

Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht Inrichting tuin aan de Maliebaan te Utrecht