bce1a0a1-12a7-4c14-9cd8-9af1b5ecb548

Het creëren van groene en klimaatadaptieve daktuinen

14 februari 2024

In de betonnen jungle van stedelijke omgevingen bieden daktuinen een groen toevluchtsoord. Een bovenaards contrast met het bruisende leven beneden. Bij VDBH geloven we in de kracht van groene ruimtes en de transformatie die ze kunnen brengen. Laten we samen duiken in de wereld van daktuinen en ontdekken waarom de aanleg ervan niet alleen mooi is, maar ook tal van voordelen biedt voor onze steden.

Waarom daktuinen?

 1. Klimaatadaptief: Daktuinen verminderen de “hitte-eilandeffecten” in stedelijke gebieden, waarbij oppervlakken zoals beton en asfalt warmte vasthouden. Groene daken fungeren als natuurlijke isolatie, waardoor gebouwen koeler blijven;
 2. Luchtkwaliteit: Daktuinen dragen bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit doordat planten kooldioxide opnemen en zuurstof produceren. Ze fungeren als een groene long voor de stad;
 3. Waterbeheer: Door regenwater op te vangen en vast te houden, verminderen daktuinen het risico op overstromingen en dragen ze bij aan een efficiënter waterbeheer.
 4. Biodiversiteit: Daktuinen, mits op een biodiverse wijze ingericht, kunnen fungeren als steppingstones voor het behoud van een divers ecosysteem. Dit is met name gericht op insecten en vogels. Deze groene oases in stedelijke gebieden spelen een cruciale rol bij het bevorderen van biodiversiteit en dragen bij aan het creëren van een gezond ecologisch evenwicht.

Het VDBH verschil: Van ontwerp tot realisatie

Bij VDBH begrijpen we dat het creëren van een daktuin meer is dan alleen het plaatsen van wat groen op het dak. Het is een kunst, een nauwgezet proces dat begint met zorgvuldige planning en eindigt met een weelderige, bloeiende oase bovenop een gebouw.

 1. Deskundig ontwerp: Onze getalenteerde ontwerpers werken samen met klanten om een daktuin te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en duurzaam. Van plantenselectie tot irrigatiesystemen, elk aspect wordt zorgvuldig overwogen;
 2. Kwaliteitsmaterialen: Bij VDBH gebruiken we hoogwaardige materialen die voldoen aan de hoogste normen. Dit garandeert niet alleen de esthetiek van de daktuin, maar ook de duurzaamheid op lange termijn;
 3. Professionele aanleg: Ons team van ervaren hoveniers zorgt voor een vakkundige en efficiënte installatie. Van de aanleg van substraatlagen tot de plaatsing van planten, elk detail wordt met de grootste zorg behandeld.

Jouw daktuin avontuur begint hier

Of je nu een bedrijfsgebouw, residentieel complex of openbaar gebouw hebt, een daktuin is een investering in de toekomst van jouw ruimte. Bij VDBH nodigen we je uit om samen met ons de stedelijke hoogten te verkennen en daktuinen te creëren die niet alleen de skyline verfraaien, maar ook bijdragen aan een duurzamere, groenere toekomst.

Ontdek de mogelijkheden van daktuinen met VDBH en til jouw ruimte naar nieuwe hoogten!

Daarom VDBH

Wij hebben álles in huis om ons thuis te voelen op elk terrein. Van een paar vierkante meter tot een terrein van hectares groot.

 • Ruim 90 vaste medewerkers
 • Eén aanspreekpunt
 • Ruim 30 jaar ervaring en kennis
 • Kwaliteitsgarantie door certificering
 • Brede inzetbaarheid
home-text-image