Onkruid verwijderen halfverharding

Probleem:  onkruid verwijderen halfverharding

Zoals u misschien al weet is er sinds kort een wijziging in de wet doorgevoerd waardovan-de-bijl-en-heierman-onkruidzeef-0172-verkleindor het niet meer mogelijk is om op halfverharding chemische onkruidverdelgers te gebruiken. Deze wet is geldig vanaf november 2017. Maar hoe houden wij onze schelpenpaden nu onkruidvrij, zult u denken. Deze vraag kregen wij ook van diverse opdrachtgevers. Met ons team hebben wij daar goed over nagedacht en zijn tot de ultieme oplossing gekomen. De oplossing die we hebben bedacht verwijderd niet alleen het onkruid, maar zorgt er ook voor dat u paden er weer als nieuw uitzien.

De oplossing voor onkruid verwijderen halfverharding

Zoals eerder aangegeven kregen wij de vraag om een manier te verzinnen voor het onkruidvrij maken van schelpenpaden. Met ons team van ervaringsdeskundigen hebben we gekeken naar diverse methoden, zoals branden en stomen. Maar deze oplossingen zijn niet goed genoeg volgens ons. Het branden of stomen van onkruid gaat namelijk niet tot in de wortel en het is dus redelijk vanzelf sprekend dat het onkruid op korte termijn weer terug is en de paden zien er na behandeling niet fraai uit. Daarom hebben we besloten om een unieke oplossing te maken wat ervoor zorgt dat uw schelpenpaden er weer direct uit zien als nieuw en het onkruid, met wortel, wordt verwijderd.

Hoe werkt deze machine?

De machine die we hebben gemaakt voor het onkruid vrij maken van schelpenpaden, is als het ware een “onkruidzeef”.  Eerst wordt de bovenlaag er uit gefreesd. Deze frees is op diepte in te stellen. Vervolgens komt het gefreesde op een band waar het onkruid uit de schelpen gezeefd wordt. De schelpen kom vervolgens weer op het pad te liggen waarna er gelijktijdig met een wals overgereden wordt. Het onkruid komt op een lopende band waarna het aan de zijkant van het pad terecht komt. Als de ruimte het niet toelaat dat het onkruid aan de zijkant wordt gelegd dan is het ook mogelijk dat dit wordt opgevangen en als groenafval wordt afgevoerd. De machine is 120 centimeter breed zodat hij op bijna elk pad ingezet kan worden. De machine kan ingezet worden op de volgende soorten halfverharding: schelpenpaden, grindpaden, natuursteenpaden en gravel. Twijfelt u of de machine ook uw pad ingezet kan worden? Neem dan direct contact op met ons. Wij komen graag bij u kijken.

De voordelen van de onkruidzeef:

  • Onkruid wordt met de wortel verwijderd
  • Milieu vriendelijke oplossing
  • Paden zijn direct schoon
  • Direct beloopbaar
  • Snelle werkwijze
  • Verhardingsmateriaal blijft op locatie
  • Langdurige oplossing
  • Lage kosten
  • Smalle paden ook mogelijk, breedte van de machine is 120 centimeter
onkruid verwijderen half verharding

Foto 2: Voor en na