Archives

onderhoudsvriendelijke tuin

Onderhoudsvriendelijke tuin: Huissen

Onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd door Van de Bijl & Heierman B.V.

Afgelopen periode hebben we strakke en onderhoudsvriendelijke tuin aangelegd in het Gelderse Huissen. In deze tuin is er gewerkt met verschillende verhoging. Ook is er gewerkt met diverse materialen zoals oud Hollandse tegels en split. De grindpaden zijn weer voorzien van staptegels, deze staptegels zijn van dezelfde soort als de tegels van het terras zodat er eenheid is in de tuin.

Met de beplanting van de tuin is er ook rekening mee gehouden dat dit erg onderhoudsvriendelijk is. Dit alles zorgt ervoor dat er volop genoten kan worden van de strakke tuin zonder al te veel onderhoud.

Wilt u nu ook zo’n onderhoudsvriendelijke tuin? Neem dan contact op via 0488 44 3093 of mail naar info@vdbh.nl. Wij helpen u graag!

 

Moderne landelijke tuin

Moderne landelijke tuin: Naarden

Afgelopen periode hebben we een moderne landelijke tuin aangelegd in Naarden. De tuin kenmerkt zich door een strak design en hoogte verschillen tot wel 1 m. hoog. Deze hoogte verschillen zijn opgevangen middels een betonnen keerwand. Omdat de tuin aan het water gelegen is, hebben we een zandstrand en een vlonderterras aangelegd. De bewoners kunnen hierop heerlijk ontspannen zitten.

In deze moderne landelijke tuin zijn voor het terras Oud-Hollandse tegels gebruikt in een antraciet kleur. Deze kleur geeft een mooi contrast bij de witte gevels van de woning. Rondom de woning is een grindstrook aangelegd ter voorkoming van opspatten van het regenwater tegen de witte gevels.

Infra en groen met technische hoogstandjes

Voor een van onze opdrachtgevers hebben wij een project in Nieuwegein gerealiseerd. Dit project bestaat onder andere uit grondwerk, riolering, bestrating en beplanting.

Wij hebben de vijvers bij het pand met onze 24-tons rupskraan gegraven, welke is uitgerust met een GPS-systeem. Dit houdt in dat onze tekenaar een 3D-model maakt van de uit te graven vijver, waarna dit bestand wordt ingelezen vanuit de rupskraan. Hierdoor kan de machinist de hele vijver op het juiste formaat en op de juiste diepte uitgraven zonder de hulp van een uitzetter of grondwerker. De vijver wordt voorzien van diverse niveaus waarop in een later stadium waterplanten worden geplant.

 

Zorgcomplex De Shelter

Dit is een project in opdracht van Burgland Bouw, bestaande uit sloopwerk, grondwerk, riolering en bestrating.

 

 

 

Complete terreininrichting Bartimeus

Een van onze mooie projecten is de opdracht voor de Stichting Bartimeus. De afgelopen periode is daar voor een groot gedeelte van de bebouwing vernieuwd. We hebben rondom deze nieuwbouw de complete terreininrichting van het omliggende terrein mogen verzorgen, met als missie: de cliënt centraal. De werkzaamheden bestonden uit het realiseren van de complete boven- en ondergrondse infra met name grondverzet, riolering, verhardingen (asfalt klinkerverharding/halfverharding), beplanting, herplant van bomen, speeltoestellen met veilige ondergrond, hekwerken, plaatsen van bergingen en ander meubilair en het zaaiwerk. Hierbij sterk rekeninghoudend met de wensen van de cliënten/gebruikers van Stichting Bartiméus hebben wij diverse herkenningspunten en -stroken aangelegd op het gehele terrein, zodat zij zich veilig kunnen voortbewegen over het terrein.

Onlangs is ook de beukenhaag aangeplant. De gebruikers kunnen zich nu goed oriënteren en vrij over het terrein voortbewegen. De infrastructuur is zodanig aangelegd dat de gebruikers zich oriënteren door middel van herkennings- en markeringspunten op het gehele terrein, waar wij op dit moment de laatste hand aan leggen. In dit project ligt het accent op de auditieve en sensitieve waarneming.  Voorbeelden daarvan zijn: een volière, geurende klimplanten, een sensorgestuurde bank met muziek en een (ritselende) bamboehaag.

De gebruiker centraal! 

Verhoogde vijvers met spiegelwaterval

In Bussum legden wij voor een particuliere opdrachtgever onlangs een Japanse tuin aan, bestaande uit drie vijvers, een hardhouten schutting, een terras (met o.a. Oudhollandse betontegels) en trellisscherm. Bijzonder aan deze tuin zijn de drie gekoppelde en verhoogde (ornament)vijvers met o.a. een spiegelwaterval. Door de rustige kleuren komen de planten en andere Japanse elementen mooi tot hun recht.

Tuinaanleg Zorgcentrum De Kulenburg

Na een lange en intensieve renovatie is zorgentrum Kulenburg  in juni 2014 weer heropend. Het is een mooie, moderne locatie in het centrum van Culemborg geworden. Van de Bijl & Heierman mocht een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid en toegankelijkheid voor de bewoners met bijzondere zorgbehoeften van het zorgcentrum. De heropening kreeg dan ook een feestelijk tintje.

Van de Bijl & Heierman leverde haar bijdrage door het leveren van een gebruiksvriendelijk tuinontwerp waarin de leefbaarheid voor de mens centraal staat. De bewoners, die extra zorg nodig hebben, worden door dit doordachte ontwerp minimaal geprikkeld en kunnen maximaal ontspannen. Het resultaat is om trots op te zijn.

Terreininrichting Brekeldschool

Bij de Brekeldschool te Rijssen hebben wij al het grondwerk en de gehele terreininrichting verzorgd. Vanaf het graven van de bouwput tot aan het aanbrengen van de beplanting.

Strakke tuin te Oss

Bij deze strakke tuin in Oss is gebruik gemaakt van natuurstenen tegels in combinatie met gebakken waalformaat.

Als halfverharding is gekozen voor basaltsplit. De vijver is strak afgewerkt met een natuurstenen rand. Aan de achterzijde van de vijver is een waterval toegepast die een rustgevende uitstraling geeft aan het geheel.