Actueel

COVID-19 en de aanpassingen die het met zich meebrengt voor de groenvoorziener

COVID-19 heeft voor heel wat verandering gezorgd, zo ook bij v.d. Bijl & Heierman b.v. De Opheusdense groenvoorziener die tevens in staat is om infrawerkzaamheden te verrichten, heeft in de afgelopen weken verschillende bedrijfsaanpassingen moeten doorvoeren.

Andries Heierman, directeur van v.d. Bijl & Heierman b.v., geeft aan dat hij dankbaar is voor het feit dat de werkzaamheden in de buitenruimte nog kunnen worden uitgevoerd. Uiteraard heeft het wel gevraagd om enige aanpassingen, zoals het vervoer naar de projecten toe. In de afgelopen weken zijn er verschillende nieuwe bedrijfsvoertuigen geleverd. Met de verkoop van de huidige auto’s is gewacht, waardoor het mogelijk is om maar met maximaal drie personen in een bedrijfsauto naar de betreffende project te reizen. Daarbij wordt er niet meer in de keet of bedrijfskantine gegeten en zijn de ploegen in het bezit van desinfecterende handgel. In de kantine en in het verdere bedrijfspand zijn instructies opgehangen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan.

Juist een maand voordat de maatregelen door de overheid werden ingesteld, heeft er een interne verhuizing plaatsgevonden. De huidige kantoortuin werd hiermee opgeheven en medewerkers kregen hun eigen kantoorruimte waar met maximaal twee personen in wordt gewerkt. ‘’Dit zorgde ervoor dat juist in deze onzekere tijd minder aanpassingen noodzakelijk waren en de werkzaamheden door konden gaan’’ vertelt Andries. Uiteraard is het advies van de overheid in acht genomen en zijn personeelsleden, daar waar mogelijk, thuis gaan werken.

Bezoekers komen nu nauwelijks langs bij v.d. Bijl & Heierman b.v. Veel vergadering vinden plaats middels bijvoorbeeld Microsoft Teams. Om ook de toekomst zeker te zijn van voldoende opdrachten worden referentieprojecten wel bezocht. Hiervoor komen maximaal drie personen in de openlucht bij elkaar. Handen worden niet geschud, de 1,5 meter regel wordt gehanteerd en vervoer met eigen auto is een vereiste. ‘’Op deze manier kunnen we gelukkig aan alle maatregelen voldoen’’ geeft Martin Stufken, commercieel adviseur, aan.

Tot op heden heeft de inrichter van de buitenruimte nog weinig hinder gehad van het virus. Enkele medewerkers zijn ziek geweest en hadden de symptomen, maar mochten gelukkig na enkele dagen/weken hun werkzaamheden weer hervatten. De relaties van het bedrijf zijn via social media op de hoogte gesteld van de maatregelen die zijn getroffen. Op dit moment kunnen de werkzaamheden gelukkig met enige aanpassingen worden uitgevoerd. Dit in tegenstelling tot vele andere bedrijven en personen. Namens v.d. Bijl & Heierman b.v. wensen we alle bedrijven, ZZP’ers en medewerkers die op dit moment hun werkzaamheden wegens het virus niet of gedeeltelijk kunnen uitvoeren veel sterkte en wijsheid toe.